VO 2022

GEEF HET DOOR

36ste NIBI-conferentie - vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2022 - Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee

  • Download het programma (pdf 10 mb, 24 pagina's)

Let op! de inschrijving start maandag 3 oktober om 16:00 uur. NIBI-leden hebben voorrang, mocht de conferentie uitverkocht raken. We hebben plek voor 700 deelnemers.


De geboorte van een nieuw leven is elke keer weer een klein wonder. Het is toch onvoorstelbaar dat dit wezentje met oren, ogen en alles erop en eraan is ontstaan uit een bevruchte eicel, een bolletje levenslust dat groeit en deelt met in de celkern de eigenschappen die de ouders hebben doorgegeven. De circle of life… De 36ste NIBI-conferentie Geef het door is een ode aan het leven, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Vier dit met ons mee in de meer dan 50 workshops en lezingen. Ontdek welke factoren het complexe trekgedrag van de grutto verklaren. Wat apofallatie is. En hoe de clitoris evolueert in onze schoolboeken. Doe nieuwe kennis op en geef kennis door in workshops met uitbeeldpractica of plantenstekjes. Of schimmels het doen en hoe bacterieseks eruit ziet. Na deze conferentie kennen de vele facetten van de voortplanting geen geheimen meer voor je. Duik met ons de koffer in en vul deze vooral met nieuwe ideeën die je op maandag meteen aan je leerlingen kunt doorgeven. Tot ziens op vrijdag 11 november in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee!


Tijdens de ochtendlezing zal trekvogelecoloog Theunis Piersma ons een aantal verrassende verhalen vertellen over de prachtige interacties van op het wad levende dieren zoals de grutto. Na het diner kun je genieten van seksprofessor Daphne Gakes die een interview-in-bed geeft met interessante personen uit het publiek. De programmakrant verschijnt zaterdag 1 oktober met Bionieuws en de inschrijving start dan op maandag 3 oktober om 16 uur. 

Datum: vrijdag 11 en zaterdag 12 november
Locatie: Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
Inschrijving: start maandag 3 oktober 16:00 uur via deze site
Kosten: Vrijdag en zaterdag: 452,50 euro (zonder overnachting 62,50 korting, alleen op kamer 62,50 toeslag)
Alleen de vrijdag: 290 euro
Alleen de zaterdag: 160 euro
Voorovernachting op donderdag: 87,50 (alleen op kamer), 62,50 (kamer delen). De tarieven zijn hetzelfde als vorig jaar.

Neem voor vragen contact op met Tycho Malmberg (malmberg@nibi.nl)

 


  • GEEF HET DOOR - cover van de programmakrant - Merlijn van Bijsterveld