PlantKracht

  • Geschikt voor bovenbouw havo/vwo
  • Elk hoofdstuk sluit aan bij de eindexamenstof
  • Opgezet volgens de concept-contextbenadering
  • Vraag GRATIS de lesboekjes aan door te mailen naar Mariska van der Klis (mariska@plant-kracht.nl) met als onderwerp: ‘Aanvraag lessenserie PlantKracht’. Je ontvangt dan een aanvraagformulier. De verzendkosten komen voor rekening van de school. Hiervoor ontvang je een digitale factuur.

Aan de hand van de lessenserie PlantKracht nemen we je mee in de wereld van groenten, bloemen en landbouw. De werkvormen gaan over herkenbare en makkelijk te verkrijgen gewassen zoals komkommers, tomaten en gerbera’s. Maar de lessenserie geeft ook een kijkje in een onbekende wereld. Bijvoorbeeld hoe methodes zoals CRISPR-Cas9 ingezet kunnen worden om gewassen zodanig slim te veredelen dat ze bijvoorbeeld op zoute grond kunnen groeien. In de module komen eindexamentermen volop aan bod, zodat de lesmodule ingezet kan worden ter vervanging van het lesboek. Neem hier een kijkje in de lessenserie.
De lessenserie bestaat uit het opgegeven aantal leerlingenwerkboeken en een docentenhandleiding. Bij het leerlingenwerkboek worden ook twee zakjes zaad geleverd die te gebruiken zijn voor practica uit de lessenserie.