Studiespecial Biologie

Bestelformulier exemplaren editie 2023 onderaan de pagina 

De nieuwe Studiespecial Biologie havo/vwo is 10 november 2023 verschenen en was meteen beschikbaar voor biologiedocenten op de NIBI-onderwijsconferentie Weerstand in Egmond aan Zee. Bestel nu exemplaren voor je havo en/of vwo-leerlingen! Deze manier van studievoorlichting voor havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw blijkt de laatste jaren een groot succes. De totale oplage van de studiespecial is 19.000 exemplaren. Zolang de voorraad strekt is het voor biologiedocenten en decanen mogelijk om de papieren exemplaren van de editie 2023 van de studiespecial gratis te bestellen (via onderstaand formulier). Ook hogescholen, universiteiten en bedrijven die deze studiespecial aanbieden en meegewerkt hebben aan de studiespecial krijgen hun bestelde exemplaren gratis toegestuurd.

De Studiespecial Biologie bevat informatie over bio-gerelateerde opleidingen op hogescholen en universiteiten. Naast de opleidingsinformatie vertellen studenten over hun ervaringen bij de opleidingen en krijgen de leerlingen via alumni die aan het woord komen en via profielen van bedrijven een overzicht van banen die liggen te wachten voor wie doorgaat in de biologie.

Studiekeuze in deze tijden is niet gemakkelijk. Juist nu is een overzicht van al het aanbod in de biologie op papier daarom van groot belang. De leerlingen kunnen op deze manier rustig alle opleidingen naast elkaar bekijken en aan hun vrienden en ouders om een mening vragen. Na een hele dag voor het scherm ook eindelijk even bladeren. Gun je leerlingen deze manier van vergelijken en overleggen en zorg ervoor dat ze de studiespecial mee naar huis nemen. Bestel nu snel voor al je leerlingen in havo 4 en 5 en vwo 5 en 6. 

Een weloverwogen keuze van havo- en vwo-leerlingen resulteert in meer studieplezier en -succes. Niemand anders kan deze keuze beter ondersteunen dan de docent biologie.  De verspreiding van de Studiespecial Biologie havo/vwo onder de leerlingen vindt daarom weer plaats via geïnteresseerde biologiedocenten in Nederland.

De studiespecial verschijnt jaarlijks in november wat mogelijkheden biedt voor een goede oriëntatie. Er komen namelijk steeds meer fixus opleidingen waarvoor adspirant studenten zich voor 15 januari moeten aanmelden. Daarnaast vindt de jaarlijkse NIBI onderwijsconferentie plaats in november. De verschijningsdatum in november zorgt ervoor dat we de Studiespecial Biologie meteen onder de aandacht kunnen brengen van ruim 700 biologiedocenten die onze conferentie bezoeken, wat de verspreiding ten goede komt. Het NIBI zet biologie op de kaart, samen met de biologiedocenten! Bestel nu papieren exemplaren van de editie 2023 via onderstaand formulier. Op is op!

 


  • Studiespecial Biologie havo/vwo 2023

  • Studiespecial Biologie havo/vwo 2022

  • Studiespecial Biologie najaar 2021

  • Studiespecial Biologie 2021

  • Studiespecial Biologie 2020