Leren over vaccineren

Bestel GRATIS leerlingboekjes Leren over Vaccineren
Half oktober hebben we een 2e druk gemaakt van de leerlingboekjes voor de onderbouw. Let op! Er is een vmbo versie en een havo/vwo versie. Deze zijn gratis te bestellen zolang de voorraad strekt. 

  • Bestel de boekjes hier

Leren over vaccineren - onderbouw
Infectieziekten en vaccinaties staan volop in de belangstelling. De komende tijd krijgen jongeren vanaf 14 jaar een oproep zich te laten vaccineren tegen de meningokokkenbacterie, typen A, C, W en Y. Ook de HPV-vaccinatie wordt weer aangeboden aan meiden van 12-13 jaar. Een mooie aanleiding voor scholieren om zich te verdiepen in vaccins en hun werking. Om scholen te ondersteunen ontwikkelt het NIBI in samenwerking met docenten biologie een onderwijsprogramma dat nu af is. De leerlinghandleiding bestaat uit 7 opdrachten.

 

NIEUW! Leren over vaccineren - bovenbouw havo-vwo
Het bovenbouw materiaal voor de havo en vwo bestaat uit 7 hoofdstukken met opdrachten die aansluiten bij de examenstof over het immuunsysteem. Ook zijn er opdrachten waarbij ze aan de slag gaan met het modelleren van het verloop van een infectieziekte in een populatie en kijken ze welke parameters zorgen voor flatten the curve. Download hieronder het leerlingmateriaal als boekje of per hoofdstuk. 

 
Tip: organiseer een voorlichtingsbijeenkomst waarin leerlingen hun ouders voorlichten met hun eigen voorlichtingsmateriaal. Doe dit op een middag of tijdens een ouderavond die sowieso gepland stond.

Interessante links over vaccinatie