Help mee om heel Nederland soortenslim te maken

| Nieuws
Help mee om heel Nederland soortenslim te maken

Een koolmees van een merel onderscheiden of een wesp van een bij. Appeltje eitje, toch? Maar lang niet iedereen weet de veelvoorkomende beesten en planten in en om het huis te benoemen. Daar gaan we wat aan doen! We organiseren van 20 tot en met 27 mei de 8e editie van de Week van de Biologie. Dit jaar willen we heel Nederland een beetje ‘soortenslimmer’ maken en staat de week in het teken van Natuur Dichtbij.

 

Onbekend maakt onbemind en dat geldt ook voor dieren en planten: bekende soorten zijn makkelijker te beschermen. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor dieren en planten die in de eigen omgeving te vinden zijn. Van koolmees tot hommel en van pissebed tot brandnetel. Want zeg nou zelf, die zijn toch ook ontzettend interessant? Ben jij het hiermee eens, help ons dan om soorten-geletterdheid te vergroten en Nederlandse soorten in het zonnetje te zetten.

 

Heeft jouw bedrijf of organisatie in of rondom de Week van de Biologie een activiteit gepland die aansluit bij Natuur Dichtbij? Sluit je dan bij ons aan! Denk aan een openbare les over bodemkruipers, een interactieve wandeling in de natuur om een van de Nederlandse big five te spotten, een workshop insectenhotels maken, of een toffe bio-wedstrijd. Ook bedrijfsbezoeken en activiteiten in musea en NME-centra passen bij de Week van de Biologie. Uiteraard zijn activiteit die minder goed bij het thema passen ook welkom. Heb je nog meer leuke ideeën, laat het ons weten!

 

Doe je mee? Je kunt jouw activiteit nu aanmelden via weekvandebiologie.nl.