vmbo 2023

Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni - Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
9e NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo

  • Download de flyer voor een greep uit het programma

Aard van het beestje
De panda, die knuffelzachte bamboebeer is het lievelingsdier van veel kinderen. Wat is jouw lievelingsdier? Ben je een poezenmens of hondenliefhebber? Ons leven is onlosmakelijk verbonden met dat van dieren. Wie is er niet opgegroeid met een hond, poes, cavia of goudvis. In kinderliedjes leren we al jong dat poesjes mauwen en hondjes waf doen. Maar het wordt pas echt leuk als je meer van beesten weet.
Wist je dat er sidderalen zijn die stroomstoten van 500 volt kunnen generen?
Of dichterbij huis dat het gentiaanblauwtje een broedparasiet is – net als de koekoek – die zijn jongen groot laat brengen door mieren in de maling te nemen?
De 9e NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo staat in het teken van dieren. Aard van het beestje is dan ook het thema dat tot uiting komt in meer dan 50 (buiten)-workshops, lezingen en excursies. Gedrag, biodiversiteit, ordening en evolutie komen ruimschoots en direct-geschikt-voor-je-les aan bod. Uiteraard zijn er ook dit jaar weer diverse practica en kun je voldoende veldwerkideeën opdoen.
Ook verkennen we de aard van de docent en manieren van lesgeven. Welke mindset is hierbij effectief? Hoe geef je goede feedback? Wat willen we leerlingen meegeven? Niet alleen de aard van de docent, ook die van de leerling komt aan bod. Want je klas is net een kruiwagen vol verschillende kikkers. Hoe hou je die kikkers in de kruiwagen en zorg je dat ze krijgen wat ze nodig hebben.

 

Kom vrijdag 2 en zaterdag 3 juni naar Egmond aan Zee, het wordt gegarandeerd een vrolijke beestenboel en neem je favoriete dierenknuffel mee.

Heb je een goed idee voor een workshop of lezing. Mail Tycho (malmberg@nibi.nl) en wie weet wordt jouw idee wel geprogrammeerd.

  • Vraag hier een programmakrant aan als je geen NIBI-lid bent. De programmakrant wordt vrijdag 24 maart verstuurd samen met Bionieuws 6.


Datum: vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023
Locatie: Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
Inschrijving: maandag 27 maart om 16 uur
Kosten: €420 (vrijdag en zaterdag met overnachting), €275 (alleen de vrijdag), €360 (vrijdag en zaterdag zonder overnachting), voorovernachting op donderdag (€70 2-p op kamer, €100 1-p op €kamer). 1-p kamertoeslag op vrijdag = €60


  • De Cover van de programmakrant Aard van het beestje - Door Merlijn van Bijsterveld

  • Frans de Waal komt de ochtendlezing geven over empathie en emoties bij apen

  • Mátyás Bittenbinder verzorgt de avondlezing over gif in het dierenrijk