Doe ook mee met de Week van de Biologie 22-29 mei

| Nieuws
Doe ook mee met de Week van de Biologie 22-29 mei

De laatste week van mei komt ook dit jaar weer in het teken van biologie te staan. Als Nederlands Instituut voor Biologie vinden we dat de biologie zich op allerlei manieren moet presenteren. We mogen laten zien dat we trots zijn op onze wetenschappers. Werken aan oplossingen op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, dat is wat ze onder andere doen. Soms werken ze ook aan heel nieuwe dingen, waar we later pas het nut van inzien. De wetenschappers ontmoeten elkaar in de Week van de Biologie tijdens NWO Life met het thema Diversity of Life. We gaan eens kijken of daar publiekscommunicatie aan te koppelen valt. Moet lukken met Tracy Bale en Frans de Waal in de line-up. Biologie is ook kennismaken met de natuur. In de Week van de Biologie is er buiten weer van alles te beleven. Het NIBI maakt een agenda met alle activiteiten en probeert daar ook aandacht voor te krijgen in de media. Biologie is ook goed biologieonderwijs; wellicht is het een plan om een scholierenwedstrijd op te zetten. Een wedstrijd is al gestart: ook dit jaar is er weer de 1-minuutnatuurfilmedstrijd waar leerlingen een natuurfilm maken van maximaal 1 minuut. Scholieren zijn sterk betrokken bij duurzaamheid en klimaat. Die thema’s gaan over hun toekomst. Maar eens kijken hoe we het voor elkaar kunnen krijgen om vanuit de school richting de politiek een statement af te geven.

 

Je ziet: er zijn mogelijkheden te over om biologie op de kaart te zetten. Dat is hoognodig omdat hier en daar het begrip over de biologie in je eigen lijf en in je eigen leefomgeving, laag lijkt te zijn. Het NIBI speelt graag een rol in het verbeteren van een stukje algemene kennis.

 

Heb je plannen om bij te dragen aan het op de kaart zetten van biologie, door bijvoorbeeld een lezing te geven of een oploop te organiseren met biologie als thema? Laat het weten. Ga naar de site weekvandebiologie.nl en meld direct je activiteit aan. Hoe meer hoe beter. Met een goed gevulde agenda gaan wij aan de slag in de media.