Leen van den Oever

Ergens in de bovenbouw van het vwo kreeg ik opeens een meer dan gemiddelde interesse voor biologie. Vooral de biologie van het allerkleinste vond ik razend interessant. Een studie biologie was mij eerste keuze. De loting zat mee. Daardoor kon ik in 1975 met 139 lotgenoten starten in Leiden. Na het doctoraal was het in de krappe arbeidsmarkt niet gemakkelijk om een baan te scoren. Toch lukte er iets, ik werd rayonmanager bij Glaxo (GSK). Na elf jaar carrière daar maakte ik een overstap naar Nuts Verzekeringen en werd adjunct directeur zorginkoop.

 

'Bezig zijn in de biologie, voor de biologie en met biologen:
het voelde en voelt nog steeds als een warm bad'


Na zeven jaar verzekeringen kwam de mooiste baan van Nederland op mijn pad. Het Nederlands Instituut voor Biologie was op zoek naar een directeur. Op 1 februari 2001 was de benoeming een feit. Bezig zijn in de biologie, voor de biologie en met biologen: het voelde en voelt nog steeds als een warm bad.

 

Wat er in die twintig jaar allemaal is gebeurd bij het NIBI? Het is teveel om op te noemen. Als je vraagt naar hoogtepunten dan zijn dat de geslaagde evenementen, maar dan is dat ook de publicatie van een nieuw examenprogramma biologie in de Staatscourant. Het volgende hoogtepunt wordt zonder twijfel de Week van de Biologie. Inwoners van Nederland hebben er volgens mij recht op om veel meer te weten van biologie. Het is aan ons om daar iets aan te doen. Doe mee met het NIBI, voor Nederland.

 

Contact opnemen met Leen van den Oever? Mail naar vandenoever@nibi.nl

Leen van den Oever
Medewerker Nederlands Instituut voor Biologie
vandenoever@nibi.nl