Arbeidsmarktonderzoek afgestudeerde masters 2010

NIBI arbeidsmarktonderzoek onder afgestudeerde masters: Netwerk wint van vacatures

De gemiddelde bioloog wordt na zijn afstuderen eerst onderzoeker en gaat dan het onderwijs of het bedrijfsleven in. Nieuwe banen vindt hij via zijn netwerk, vooral als hij ouder wordt. Zijn salaris stijgt gedurende zijn carrière van 2000 euro tot meer dan 4500 euro bruto per maand.

Zo begint het artikel 'Netwerk wint van vacatures', geschreven door Jeroen Scharroo, dat op 11 december 2010 verscheen in Bionieuws, met daarnaast drie interviews met biowetenschappers afgestudeerd in 1988, 1996 en 2002. Ze zijn afgestudeerd aan de VU, WUR en de UvA met als specialisaties respectievelijk moleculaire biologie, vegetatiekunde en medische biologie. Lees het volledige artikel en bekijk ook de interviews op pagina 15 van Bionieuws nummer 20.  Het artikel beschrijft de resultaten van de grote arbeidsmarktenquête onder recent en al langer afgestudeerde biowetenschappers. In mei, juni en juli 2010 vroeg NIBI naar hun (werk)situatie precies een jaar na afstuderen en naar hun werk of andere bezigheden in 2010. Bekijk de grafieken van de resultaten van dit onderzoek.

De arbeidsmarktenquête stond op 29 mei 2010 in Bionieuws, verspreid over 3 pagina's. Wil je de enquête inzien en ben je ook nieuwsgierig naar de carrière van acht verschillende biologen? Bekijk dan pagina 17, pagina 18 en pagina 19 van Bionieuws nummer 9.