Externe Trainingen - introverte professional

Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional

1- of meerdaagse training

Externe trainingen aangeboden door Marijke van Dusseldorp van Mimicri Training

Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kan je juist goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker maar vind je het lastig om stante pede je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. Ongeveer een derde tot de helft van de mensen is introvert.

De kwaliteiten van meer introverte mensen komen lang niet altijd tot hun recht. Dit komt doordat extravert gedrag zo ongeveer de norm is in onze huidige westerse samenleving. We waarderen juist sociaal, spontaan en energiek gedrag en het snel kunnen schakelen. Introverte mensen horen op het werk nogal eens dat ze onvoldoende zichtbaar zijn. Zelf hebben ze nogal eens het gevoel dat ze niet goed uit de verf komen.

Inhoud training
In deze training over persoonlijke effectiviteit leer je als introvert wat er nodig is om je kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en meer zichtbaar te zijn. Op een manier die bij jou past. Dat begint met bewustwording van jouw kwaliteiten en valkuilen, en ook van onuitgesproken verwachtingen en aannames. Ook leer je doelgericht en constructief te schakelen op de as Introvert - Extravert gedrag.

Werkwijze
We bieden zowel een meerdaagse training aan als een 1-daagse variant. Het werken in een kleine groep met gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en veel persoonlijke aandacht. De coachende wijze van trainen en de mogelijkheid tot inbreng van eigen situaties bieden ruimte voor maatwerk.
Voor aanvang van de training ontvang je een voorbereidende opdracht en een vragenlijst die duidelijk maakt hoe je scoort op de dimensie Introvert – Extravert.

Onderwerpen

  • Kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen van de introvert
  • Energiebalans
  • Zichtbaarheid en inbreng in overlegsituaties
  • Communiceren met dominante persoonlijkheden
  • Inbreng van eigen cases

Bij de meerdaagse variant is er ook aandacht voor assertiviteit, ruimte voor inbreng eigen onderwerpen, en je krijgt tussendoor een persoonlijke opdracht mee. Daar komen we de tweede dag op terug. Het uitwisselen van ervaringen maakt je bewust van de stappen die je al hebt genomen.


Resultaten

  • Je wordt je bewust van je eigen toegevoegde waarde.
  • Je kan vanuit meer zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen.
  • Je bent je bewust van hoe je overkomt op anderen en kan daarin sturen.


Voor wie?

Voor introverte mensen die hun persoonlijke effectiviteit willen verbeteren. 
Wil je eerst meer lezen over introversie? Lees de blogs!


Persoonlijke effectiviteit, 1-daagse training

Data: zie www.mimicri-training.nl
10.00 – 16.00 uur, locatie Velp.
Kosten: €300, vrij van btw, inclusief lunch. NIBI-leden betalen €275 en ontvangen de factuur via het NIBI.

Persoonlijke effectiviteit, meerdaagse training

Data: zie www.mimicri-training.nl
Locatie: Velp
Kosten training verspreid over drie dagdelen: €575, vrij van btw, NIBI-leden betalen €525 en ontvangen de factuur via het NIBI.
Kosten training verspreid over twee dagen: €600, vrij van btw, inclusief lunch, NIBI-leden betalen €550 en ontvangen de factuur via het NIBI.
 

Contactpersoon
Marijke van Dusseldorp, marijke@mimicri-training.nl, 06 382 765 83

Aanmelden
Via Mimicri Training

   • Trainer Marijke van Dusseldorp