Begripsontwikkeling

Begripsontwikkeling in het Biologieonderwijs

Doelgroep: alle lerarenopleiders biologie (hbo en wo) en docenten Natuurwetenschappen en Techniek op de pabo. Biologiedocenten die zelf lesmateriaal ontwikkelen of die auteur zijn van een methode zijn ook welkom.

Trainer Kerst Boersma, emeritus hoogleraar didactiek van de biologie, neemt u mee door de wereld van begripsontwikkeling bij leerlingen aan de hand van zijn boek Bouwstenen voor Begripsontwikkeling in het Biologieonderwijs. Theorie en praktijk komen aan de orde. Heel belangrijk in de training is de stap van het aanpakken van biologie-didactische knelpunten, naar het ontwikkelen van een didactische aanpak voor begripsontwikkeling.

Aan deze training kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Alle deelnemers ontvangen het boek Bouwstenen voor Begripsontwikkeling in het Biologieonderwijs.

Trainer:           Kerst Boersma,
                         emeritus hoogleraar didactiek van de biologie
Duur:               drie dagdelen (exclusief voorbereiding), totaal 0,75 EC
Data:               25 mei van 14.00 tot 17.00 uur en
                         1 juni van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten:           450 euro per deelnemer
                        (inclusief koffie, thee en eenvoudige maaltijd)
                         NIBI leden 75 euro korting

Meld je aan voor deze training via onderstaand inschrijfformulier. Wil je meer weten over deze specifieke training of heb je een andere vraag met betrekking tot de NIBI Academie? Mail dan naar academie@nibi.nl