Week van de Biologie

| nieuws [verbergen]
Week van de Biologie

Het NIBI organiseert de Week van de Biologie van 25 september tot en met 1 oktober 2017, vanwege haar 35-jarig bestaan. Doe je mee?

Meld hier jouw activiteit aan!

Het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) bestaat dit jaar 35 jaar. Dat lustrum willen we niet alleen vieren met al onze relaties, maar met heel Nederland. Het NIBI vindt het belangrijk dat steeds meer mensen meer weten van biologie. Omdat dat nodig is bij keuzen op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, en omdat het gewoon leuk en interessant is om meer te weten van het leven op onze planeet. 

De Week van de Biologie
Van 25 september tot 1 oktober maken we de Week van de Biologie met als doel: biologische begripsontwikkeling voor iedereen. De Week van de Biologie bestaat uit een aaneenschakeling van openbare evenementen om alle Nederlanders kennis te laten maken met de nieuwste biologische ins en outs. Denk aan een kijkje in het lab van besmettelijke ziekten, op bezoek bij de biologische gewasbeschermer en discussie over de perfecte baby op bestelling. We doen dit samen met jullie allemaal: universiteiten, bedrijven en scholen die vol passie bezig zijn met biologie.

Wat kan jij doen?
Laat je uitdagen en maak een mooi evenement in de Week van de Biologie. Je kunt iets nieuws verzinnen, maar het mag ook een bestaande activiteit zijn die je in de Week van de Biologie plant. Wij denken aan openbare lessen over bijvoorbeeld gentherapie, gezonde voeding of de energie-neutrale wijk. Of bedrijfsbezoeken waarbij deelnemers zien waar biologen werken en welke rol de biologie speelt bij het produceren van voedsel, het maken van geneesmiddelen of het zuiveren van water met micro-organismen. Ook zijn activiteiten in musea en nme-centra een mogelijkheid. Wat ook in het rijtje thuishoort zijn ervaringsevenementen. Denk daarbij aan kooksessies waarin deelnemers de weg van tomaat tot pizza beleven, koeien melken op boerderijen en kinderen experimenten doen in jouw lab. Heb je nog meer, mooiere of gekkere ideeën: altijd welkom!

Wat doet het NIBI?
Het NIBI gaat aan de slag met het organiseren van debatten, het zoeken naar mediapartners en sponsoren, en alles wat nog meer komt kijken bij de Week van de Biologie. We hebben al een slogan voor de week: LEVE DE BIOLOGIE! We hebben binnenkort ook een website: www.weekvandebiologie.nl. Nu nog een flitsend programma. Doe mee! De thema’s voeding, gezondheid en duurzaamheid geven mogelijkheden genoeg.

Meedoen kan met:
Openbare lessen
Speakerpool-lezingen
Openstelling bedrijven en instellingen
Speciale krantenkaternen
Politieke discussie
Het bio-debat
Een bio-wedstrijd
Een tentoonstelling of rondleiding
Een eigen creatief idee

DOE JE MEE 25 september tot en met 1 oktober

Zet samen met het NIBI de biologie op de kaart.
www.weekvandebiologie.nl