Stagiair(e)s wetenschapscommunicatie gezocht!

| Nieuws
Stagiair(e)s wetenschapscommunicatie gezocht!

Bij het NIBI is momenteel plek voor twee stagiair(e)s wetenschapscommunicatie. We zoeken studenten biologie (of een andere bètastudie met aantoonbare interesse in biologie) met specialisatie in wetenschapscommunicatie of –journalistiek. Wil jij graag ontdekken of het vak van wetenschapscommunicatie bij je past? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We zoeken iemand die vlot schrijft en het leuk vindt om biologische dingen uit te leggen aan anderen. Als je handig bent met social media is dat ook heel fijn. Je leert bij ons populairwetenschappelijk schrijven door het maken, plaatsen en updaten van lesideeën en recensies. Kijk voor een indruk op www.natuurwetenschapentechniek.nl, onze website voor het basisonderwijs.

 

Een andere mooie klus die we hebben betreft een onderzoek naar de lesmaterialen die er op dit moment zijn over seksuele en relationele vorming. We willen namelijk het Lang Leve de Liefde-lesmateriaal  vernieuwen. Hiervoor willen we graag weten aan welke criteria het lesmateriaal moet voldoen en wat er al zoal op de markt is. Onderzoek in opdracht van Rutgers WPF (januari 2022) laat zien dat 60% van de docenten niet tevreden is over de seksuele voorlichting in hun lesmethoden. Lang Leve de Liefde-lessen vormen dan ook een welkome aanvulling.

 

De stage is voor minimaal 3 dagen per week en duurt tenminste 2 maanden. We bieden je een werkomgeving met een prettige, ontspannen sfeer in een klein hecht team. We vinden het fijn een gezellig als je op kantoor komt, maar hybride werken op locatie en thuis kan ook. Omdat we met een klein team werken leer je niet alleen populairwetenschappelijk schrijven maar krijg je ook veel andere facetten van ons bedrijf en onze werkzaamheden mee. Zo is geen dag hetzelfde!

 

Interesse? Neem contact op met Tycho Malmberg, senior projectleider communicatie en educatie bij het NIBI (030-2369244). Stuur je cv mét motivatie onder vermelding van ‘sollicitatie stageplaats Wetenschapscommunicatie’ naar malmberg@nibi.nl.