Stagiair(e)s wetenschapscommunicatie gezocht!

| Nieuws
Stagiair(e)s wetenschapscommunicatie gezocht!

Bij het NIBI is momenteel plek een of twee stagiair(e)s wetenschapscommunicatie. We zoeken studenten biologie (of een andere bètastudie met aantoonbare interesse in biologie) met specialisatie in wetenschapscommunicatie of –journalistiek. Wil jij graag ontdekken of het vak van wetenschapscommunicatie bij je past? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We zoeken iemand die vlot schrijft en het leuk vindt om biologische dingen uit te leggen aan anderen. Als je handig bent met social media is dat ook heel fijn. Je leert bij ons populairwetenschappelijk schrijven door het maken, plaatsen en updaten van lesideeën en recensies. Kijk voor een indruk op www.natuurwetenschapentechniek.nl, onze website voor het basisonderwijs.

 

Een andere mooie klus die we hebben betreft de organisatie van de Week van de biologie. De Week van de biologie is een week vol activiteiten voor leken om te laten zien hoe leuk en belangrijk de biologie is voor de maatschappij. Je wordt dan projectleider en zorgt ervoor dat er weer veel activiteiten komen en hebt contact met partners en ambassadeurs om de Week tot een succes te maken.

 

De stage is voor minimaal 3 dagen per week en duurt tenminste 2 maanden. We bieden je een werkomgeving met een prettige, ontspannen sfeer in een klein hecht team. We vinden het fijn een gezellig als je op kantoor komt, maar hybride werken op locatie en thuis kan ook. Omdat we met een klein team werken leer je niet alleen populairwetenschappelijk schrijven maar krijg je ook veel andere facetten van ons bedrijf en onze werkzaamheden mee. Zo is geen dag hetzelfde!

 

Interesse? Neem contact op met Tycho Malmberg, senior projectleider communicatie en educatie bij het NIBI (030-2369244). Stuur je cv mét motivatie onder vermelding van ‘sollicitatie stageplaats Wetenschapscommunicatie’ naar malmberg@nibi.nl.