Inschrijving Duik in het Diepe open

| nieuws
Inschrijving Duik in het Diepe open

Duik in het Diepe! Dat is wat we gaan we doen op vrijdag 24 november tijdens de 10e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniek conferentie voor het basisonderwijs. Laat je dit jaar onderdompelen in het thema kust en zee en ga boordevol ideeën en een tas vol lesmateriaal weer naar huis!


Klik hier voor het inschrijfformulie en kies uit een aanbod van 37 workshops en interactieve lezingen. De workshopindeling verloopt op volgorde van binnenkomst, dus schrijf je snel in!

 

Als warming up starten we met een prikkelende ochtendlezing van filosoof Bas Haring. Hij zal je, aan de hand van  waargebeurde verhalen, vast en zeker overtuigen van het belang van een gezonde dosis waanzin in de wetenschap. Met zijn verzamelde werk laat hij zien hoe leuk het is om gekke vragen te stellen of onverwachte dingen te doen. Juist de vreemdste acties leiden soms tot de mooiste resultaten.
Ook aan het eind van de dag kun je meedrijven in de wereld van de wetenschap, wanneer Zapp- wetenschapper Diederik Jekel op zijn eigen enthousiaste wijze laat zien hoeveel lol je kunt hebben tijdens het doen van onderzoek. Hij weet als geen ander hoe je onderwerpen op een leuke manier kan overbrengen, zodat leerlingen niets liever willen dan leren.
Naast de gezamenlijke activiteiten, is er tijdens deze feestelijke editie natuurlijk weer een breed aanbod van workshops, lezingen en excursies waaruit je zelf een keuze kunt maken. Neem bijvoorbeeld alvast een kijkje bij natuurfilmer Ruben Smit. Hij vertoont een preview van de nieuwe Waddenfilm die in 2018 in première gaat. Prachtig om te zien en bovendien is er een schitterend lesproject omheen gebouwd. Sta je liever zelf met je haren in de wind? Ontdek dan nieuwe werkvormen aan de hand van schelpen, of trek je laarzen aan en bouw je eigen dijk. Is dat nog niet spannend genoeg? Neem dan een duik in het zwembad van Hotel Zuiderduin!
Kortom: zoek je duikbril op, snorkel naar Egmond aan Zee en duik mee in de wereld van  sleepnetvissen, strandjutten, bootjes bouwen, boortorens ontwerpen en nog veel meer!

Bekijk het volledige aanbod van workshops in het online programmaboek.