Conferenties

Conferenties

Het NIBI organiseert jaarlijks in januari in samenwerking met hogescholen en universiteiten de onderwijsconferentie voor het voortgezet onderwijs waar afgelopen keer zo’n 650 leraren, opleiders, toa’s en vakdidactici op afkwamen. De conferentie wordt geroemd om de kwaliteit en gezelligheid. Het programma bestaat uit bijna vijftig workshops en lezingen. De lezingen worden door excelente biowetenschappers verzorgd. Voor de workshops worden professionals uit het veld uitgenodigd. Een commissie bestaande uit leraaropleiders en vakdidactici bewaakt de kwaliteit van het programma. Vrijdag 16 en zaterdag 17 januari 2015 vond de 29e conferentie plaats in Lunteren. Thema was Voeding, Vertering en Voedselproductie.

VMBO | 29 mei 2015
Voor vmbo docenten vond vrijdag 16 mei 2014 de allereerste conferentie plaats onder de titel 'Vaardig in het vmbo' met meer dan 36 workshops, lezingen en excursies. De conferentie was een succes met met zo'n 200 deelnemers en scoorde een 7,9 in de evaluatie. De conferentie wordt geroemd om de practische ideeën die docenten direct in de klas kunnen toepassen.
Op 29 mei 2015 is de VMBO conferentie Zee in de klas.

BASISONDERWIJS | 20 november 2015
Ook voor leerkrachten in het basisonderwijs organiseert Biologie Plus van het NIBI jaarlijks de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Ieder jaar staat in het teken van een thema. Aan het eind van de dag gaan leerkrachten voldaan, met goed gevulde maag en vol met praktische lesideeën en duurzame materialen naar huis. Dit jaar vindt de NWT-conferentie Spanning & Sensatie plaats op vrijdag 20 november 2015 in het conferentie centrum De Werelt in Lunteren.


Vrijdagmiddag 11 november 2011 organiseerde het NIBI bij de VU in Amsterdam de conferentie 'Matchmaking - Verbeter de match tussen bio-bedrijven en universitaire opleidingen'. Actief bij het bachelor en master onderwijs betrokken universitair (hoofd)docenten en hoogleraren en managers van bedrijven en instellingen die leiding geven aan net afgestudeerde BSc en MSc medewerkers maakten in workshops concrete afspraken over stages en over de inhoud van (de vrije ruimte van) het Bachelor-programma.