Conferenties

Conferenties

Het NIBI organiseert jaarlijks in januari in samenwerking met hogescholen en universiteiten de onderwijsconferentie voor het voortgezet onderwijs waar afgelopen keer zo’n 650 leraren, opleiders, toa’s en vakdidactici op afkwamen. De conferentie wordt geroemd om de kwaliteit en gezelligheid. Het programma bestaat uit bijna vijftig workshops en lezingen. De lezingen worden door excelente biowetenschappers verzorgd. Voor de workshops worden professionals uit het veld uitgenodigd. Een commissie bestaande uit leraaropleiders en vakdidactici bewaakt de kwaliteit van het programma. Vrijdag 15 en zaterdag 16 januari 2016 vond de 30e conferentie plaats in Lunteren. Thema was Hormonale en Neuronale regeling.

VMBO en onderbouw H/V | 27 mei 2016
Vrijdag 27 mei 2016 vindt de 3e conferentie voor docenten werkzaam in het vmbo of in de onderbouw van havo/vwo plaats in Lunteren: Biodiversiteit en Evolutie, heel praktisch . Inschrijving voor deze conferentie start dinsdag 29 maart om 12.00 uur.
Vrijdag 29 mei 2015 kwamen zo'n 300 docenten naar de tweede editie van deze conferentie:
Zee in de klas. De conferentie vond dit maal in Egmond aan Zee plaats en werd geroemd om de vele buitenworkshops en veldwerkworkshops.

BASISONDERWIJS | 21 november 2016
Ook voor leerkrachten in het basisonderwijs organiseert Biologie Plus van het NIBI jaarlijks de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Ieder jaar staat in het teken van een thema. Aan het eind van de dag gaan leerkrachten voldaan, met goed gevulde maag en vol met praktische lesideeën en duurzame materialen naar huis. Dit jaar vindt de NWT-conferentie In Levende Lijve plaats op maandag 21 november 2016 in Corpus in Oegsgeest.