Conferenties

Conferenties

Het NIBI organiseert jaarlijks in januari in samenwerking met hogescholen en universiteiten de onderwijsconferentie voor het voortgezet onderwijs waar afgelopen keer zo’n 650 leraren, opleiders, toa’s en vakdidactici op afkwamen. De conferentie wordt geroemd om de kwaliteit en gezelligheid. Het programma bestaat uit bijna vijftig workshops en lezingen. De lezingen worden door excelente biowetenschappers verzorgd. Voor de workshops worden professionals uit het veld uitgenodigd. Een commissie bestaande uit leraaropleiders en vakdidactici bewaakt de kwaliteit van het programma. Vrijdag 16 en zaterdag 17 januari 2015 vond de 29e conferentie plaats in Lunteren. Thema was Voeding, Vertering en Voedselproductie.

VO bovenbouw H/V | 15 en 16 januari 2016
Thema Hormonale en Neuronale regeling. Heb je een goed idee voor een workshop rondom de bossen van Lunteren, mail naar malmberg@nibi.nl.


VMBO en onderbouw H/V | 27 mei 2016
Vrijdag 29 mei kwamen zo'n 300 docenten naar de
Zee in de klas.conferentie dit maal in Egmond aan Zee. De conferentie werd geroemd om de vele buitenworkshops en veldwerkworkshops. Heb je een goed idee voor een workshop rondom de bossen van Lunteren, mail naar malmberg@nibi.nl.

BASISONDERWIJS | 20 november 2015
Ook voor leerkrachten in het basisonderwijs organiseert Biologie Plus van het NIBI jaarlijks de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Ieder jaar staat in het teken van een thema. Aan het eind van de dag gaan leerkrachten voldaan, met goed gevulde maag en vol met praktische lesideeën en duurzame materialen naar huis. Dit jaar vindt de NWT-conferentie Spanning & Sensatie plaats op vrijdag 20 november 2015 in het conferentie centrum De Werelt in Lunteren.